Babbelen met babes

Als je een woord maar vaak genoeg uitspreekt verandert het vanzelf van smaak. Dat is zeker het geval met het predikaat `babe', dat allang niet meer de negatieve, seksistische bijklank heeft die het tot een paar jaar geleden had. Grotendeels verantwoordelijk voor deze herwaardering zijn de makers van TVbabes.com. Op deze website zijn de biografietjes van en laatste nieuwtjes over Nederlands weatherbabes, newsbabes, soapbabes, sportbabes, regiobabes en muziekbabes te lezen. De razend populaire site, die eerder al een WAP-variant kreeg, beleeft vanavond zijn tv-debuut.

Webstek TVbabes.com werd in 1998 gestart naar voorbeeld van de Amerikaanse newsbabe-page, waar het wel en wee van nieuwslezeressen uit de doeken werd gedaan. ,,Eerst hadden we alleen een verzameling links naar de webpagina's van omroepen en fanclubs, maar aangezien de foto's niet altijd even goed waren en de informatie soms onjuist was, zijn we onze eigen pagina's gaan maken'', vertelt Jan-Willem de Boer, een van de mannen achter de site. ,,Eerst was het heel puur gericht op presentatrices, maar het aanbod breidde zich al snel uit. Met de komst van soapbabes begon de site pas echt goed te lopen. Nu is iedere vrouw die op tv verschijnt een tvbabe.''

Wie een vleessite of digitale roddelrubriek verwacht, wordt teleurgesteld. TVbabes is erg netjes en onschuldig. De glossy foto's zijn vaak door de babes zelf aangedragen, persdiensten screenen alle informatie. En dat is ook helemaal de bedoeling, zegt De Boer. ,,Wij doen niet aan naaktplaatjes en we checken onze informatie op waarheid. Het is een site waar ouders hun kinderen met een gerust hart naar kunnen laten kijken. En dat verwachten we ook van de tv-versie.''

De Boer kan gerust zijn. In de eerste aflevering van TVbabes mag `mediafenomeen' Georgina Verbaan wat onschuldig babbelen over haar drukdrukdrukke leventje, wordt onthuld dat Katja Schuurman de bestverdienende schnabbelbabe van Nederland is en relativeren Daphne en Tooske hun TMF-roem. Voorlopig staan er zeven afleveringen gepland, maar met ruim vijfhonderd tvbabes in het archief is eventuele verlenging geen probleem. Concurrentie van een mannelijke variant behoort overigens ook tot de mogelijkheden. De website is er in ieder geval al: www.tvhunks.nl.

TVbabes, Yorin, 21.50-22.05u.

(www.tvbabes.com)

    • Edo Dijksterhuis