Valse Goya's in het Prado

Volgens een expert van het Prado in Madrid is Francisco de Goya niet de schilder van De reus en Het melkmeisje, twee 18de-eeuwse werken, die aan de meester worden toegeschreven. De doeken missen de kracht om een werk van Goya te kunnen zijn, aldus kunsthistorica Juliet Wilson-Bareau in het Spaanse kunstmagazine El Periodico del Arte. Ze zouden daarentegen zijn vervaardigd door Goya's vermeende dochter, Rosario Weiss. Manuela Mena, hoofd van de Goya-collectie van het Prado, ondersteunt de beweringen van Wilson-Bareau. ,,Het ziet er naar uit dat het het werk is van een meisje, dat geholpen werd door de meester die haar vader was'', aldus Mena.

Het melkmeisje en De reus blijven echter gewoon in het Prado hangen, omdat ze duidelijk deel uitmaken van de erfenis van de schilder.