Selectie Radio

Urubicha. Over de bewondering en minachting van filosoof Friedrich Nietzsche voor Richard Wagner die hij in een brief uit 1869 ,,het grootste genie en de grootste mens van onze tijd'', noemde. Na de opening van het Festspielhaus in Bayreuth raakte hij diep ontgoocheld door de leegte en zelfgenoegzame façades van de wagneriaanse spektakels. Radio 4, 19.00-20.00u.

De avonden. In het eerste uur onder andere een gesprek met bouwkundig ingenieur Gerrit Oorthuys over de plannen voor een Nationaal Slavernij-monument in Amsterdam. Ook een in memoriam voor de ex-provo Rob Stolk (1946-2001) die deze week overleed. 747AM, 22.02-24.00u.

Ophef & vertier. Aandacht voor het toneelstuk Lulu met hoofdrolspeelster Halina Reijn, de bloemlezing van Jean Pierre Rawie met liefdesgedichten en instrumentenuitvinder Harry de Wit. Morgen, 747AM, 14.02-16.00u.