Italiaan en Brit winnaars van Prix de Rome

De Prix de Rome Architectuur is gewonnen door de Italiaan Gianni Cito. Voor de drie maanden durende eindronde had de jury de deelnemers de fictieve opdracht gegeven het terrein van de CSM-suikerfabriek in Halfweg te verbouwen tot een complex voor diverse cultuurmanifestaties met een entreecomplex voor het natuurgebied ten Noorden van het CSM-terrein. De tweede prijs van de Prix de Rome Architectuur ging naar de Nederlander Theo Hauben, de basisprijzen waren voor de Duitse Marion Regitko en de Nederlander Fjodor Richter. De Prix de Rome Stedenbouw en Landschapsarchitectuur was voor de Brit John Lonsdale. Hier was de fictieve opdracht een ruimtelijk ontwerp voor het Westland te maken. De tweede prijs ging naar Jago van Bergen, de basisprijzen naar de Nederlanders Nikol Dietz en Paul Toornend. De prijzen op 21 juni uitgereikt door staatssecretaris Rick van der Ploeg in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam.