Willemsen leidt Binger

Dick Willemsen volgt op 1 juli Jeanne Wikler op als directeur van het Maurits Binger Filminstituut, het in Amsterdam gevestigde postdoctorale opleidingsinstituut voor filmmakers en scenarioschrijvers. Willemsen is op dit moment studieleider regie aan de Nederlandse Film en Televisie Academie. Eerder was hij dramaturg bij NOS-televisie, directeur van het Rotterdams Filmfonds en coördinator van het Europese MEDIA-instituut SOURCES, dat de deskundigheid van scenaristen bevorderde.

Wikler gaat, zoals eerder bekend werd, in New York Culturele Aangelegenheden behartigen in opdracht van de Nederlandse ambassade in Washington. Het bijna vijf jaar functionerende Binger-instituur hielp vele, op hun commerciële mogelijheden geselecteerde scenario's en filmproducties ontwikkelen, waarvan er tot nu toe twee voltooid werden: Total Loss en de telefilm Maten.