Verloving 6

Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Ik begrijp dat u eenieders gevoelens in de krant tot uitdrukking wilt laten komen, maar met de plaatsing van het gedicht pal onder de foto vervormt u de positieve betekenis van het beeld van twee gelukkige jonge mensen. Als trouwe abonnee doet deze met opzet kwetsende vorm van journalistiek mij zeer onaangenaam en smakeloos aan.

Veel van uw lezers zullen hebben gezien en gevoeld dat de aanstaande echtgenote van onze kroonprins heeft blijk gegeven te begrijpen dat er gemengde gevoelens ten opzichte van haar vaders verleden spelen in de samenleving. De hele kwestie is door de regering met grote zorgvuldigheid aangepakt.

Waarom deze jonge mensen niet hun geluk op die dag gegund en het gedicht op een andere plek in de krant of de volgende dag geplaatst? Overigens is de historie van Nederland ook niet van smetten vrij.

    • C.C. Delprat