Stalker van Hingis schuldig bevonden

De jury van de rechtbank in Miami heeft gisteren de Kroaat Dubravko Rajcevic schuldig bevonden aan het stalken van de Zwitserse tennisster Martina Hingis. De Amerikaanse rechter Kevin Esmas, die later deze week de straf zal bepalen, kan de 46-jarige Kroaat met een Australisch paspoort veroordelen tot maximaal vier jaar.

Hingis' plaaggeest werd naast stalking aangeklaagd voor drie pogingen tot ongewenste benadering van de tennisster, vorig jaar tijdens het toernooi in Key Biscane. Voor elke beschuldiging staat een straf van ten hoogste één jaar.

Rajcevic weersprak gisteren tijdens de zitting Hingis' bewering dat hij haar tegen haar zin had gevolgd. Als ze hem had verteld dat ze daar niet van gediend was, zou hij daarmee zijn gestopt. Volgens de stalker heeft ze dat echter nimmer uitgesproken. Bovendien voerde Rajcevic als verzachtende omstandigheid aan, dat hij haar nooit heimelijk heeft benaderd en evenmin kwade bedoelingen had. ,,Wat is er verkeerd aan de wens om met Hingis te willen trouwen'', vroeg hij zich af.

Overigens toonde de Kroatische Australiër begrip als Hingis niet meer van hem houdt, omdat hij een jaar in voorarrest heeft gezeten. Rajcevic zou er tenminste niet van opkijken als de tennisster inmiddels een nieuwe liefde heeft gevonden.

Rajcevic had niet het gevoel een gevaar te zijn geweest voor de veiligheid van Hingis. ,,Velen scheiden en gaan op zoek naar een nieuwe liefde. Ik viel op Hingis, dat is het verschil.''