Selectie Televisie

ACTUALITEITEN

Netwerk. Reportage over de steeds verder dalende levensstandaard van de Russen. Een arbeider, een fabrieksdirecteur en een arts vertellen over hun ervaringen met het verval. Ned.1, 20.30-21.07u.

Nova. Reportage over de economische gevolgen van de afsluiting van de Veluwe in verband met de mond- en klauwzeerepidemie. Ook aandacht voor het eigen rapport van de politie in Den Bosch over de ongeregeldheden van de rellen in de Graafse wijk, eind december vorig jaar. Ned.3, 22.25-22.53u.

DOCUMENTAIRES

Tomorrow's World. Eerste deel van een serie over bijzondere innovatieve ontwikkelingen en hun invloed op ons dagelijks leven. Van medische en wetenschappelijke primeurs tot de nieuwste apparaatjes en technologie. NGC, 20.00-20.30u.

Vrijwilligers m/v. Deense documentaire uit 1999 over vrijwilligers in het bewonerscomité van een flatwijk. Een wijk waar naargeestigheid, eenzaamheid en vandalisme hand in hand gaan met solidariteit, gemeenschapszin en idealisme. Afl.: Flatverhalen. Ned.3, 20.28-21.25u.

Changing your Mind. Eerste deel van een serie over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hersenonderzoek gaat in op neuroplasticiteit, oftewel: het vermogen van de hersenen om zichzelf om te vormen. NGC, 21.00-22.00u.

Through the eyes of the old. De omgeving van ouderen wordt gevolgd door ze met camera's op hun hoofd rond te laten lopen. BBC1, 21.35-23.00u.

Buildings, bridges & tunnels: Skyscrapers - going up. Aandacht voor de bouwkundige aspecten van enkele van de hoogste gebouwen van de wereld: de Petronas Torens in Kuala Lumpur, Empire State Building in New York, Seagram Building in Chicago en de glazen constructie van Mandalay Bay in Las Vegas. Discovery, 22.00-23.00u.

PRAXIS - das Gesundheitsmagazin. Vanavond over de gevaren van lange-afstandsvluchten, een nieuwe therapie tegen darmkanker en de juiste medicatie bij astma. ZDF, 22.45-23.15u.

The making of the revolution. Zie TV-vooraf. Ned.1, 22.47-23.42u.

The secrets of the incas. Historicus en schrijver dr. William Sullivan doet al 20 jaar onderzoek naar de oorzaken van de teloorgang van het eens zo machige rijk van de inca's. Discovery, 23.00-24.00u.

Oh Gott, es lebt! 2001 is het jaar waarin de toekomst begint. Robots staan dan tot onze beschikking, althans, in de sciencefiction. Hoe is het eigenlijk in werkelijkheid? Wat zullen de gevolgen zijn van de introductie van robots die op ons lijken? ARD, 23.30-0.15u.

PRAATPROGRAMMA

De hemelpoort. Gesprek met de fractievoorzitter van de VVD in de Tweede Kamer: Hans Dijkstal. Ned.3, 21.25-21.50u.

Barend & Van Dorp. Onder anderen een gesprek met de musicalster Vera Mann over de rol die zij speelt in de theaterproductie Diana. RTL4, 22.45-23.45u.

De Jong in uitvoering. Michael Boogerd praat over zijn overwinningen van de Catalaanse Week en de Brabantse Pijl. Verder gaat architecte en hoogleraar Francine Houben in op de begrippen `mooi en lelijk'. Ned.3, 23.07-24.00u.

Tussen hemel en aarde. De priester en dichter Huub Oosterhuis praat over zijn jeugd, priesterschap en zijn politiek engagement. Ned.1, 23.42-0.19u.

SPORT

Voetbal. Voorbeschouwing en rechtstreeks verslag van de wedstrijd Arsenal tegen Valencia in de kwartfinale van de Champions League. Na deze wedstrijd een uitgebreide samenvatting van de andere kwartfinale tussen Leeds United en Deportivo la Coruña. Ned.2, 20.25-23.42u.

TELEFILM

Roos en Rana (Meral Uslu, 2001. Ned.). Zie Film-vooraf. Ned.1, 22.47-23.42u.

FILM

. The Great Escape (John Sturges, 1962, VS). Succesrijke en spannende oorlogsfilm over de pogingen van geallieerden om massaal een Duits krijgsgevangenenkamp te ontvluchten. Klinkende rolbezetting met Steve McQueen, James Garner, Richard Attenborough, Charles Bronson, James Coburn, Donald Pleasance. RTL5, 20.30-23.40u., met reclame.

Nine Months (Chris Columbus, 1995, VS). Prenatale komedie zet alles op het komische talent van Hugh Grant. Terwijl zijn onverwacht zwangere vrouw Julianne Moore zich ontpopt tot brave broedkip vol moedergevoelens, slaat hij aan het twijfelen en ijsberen. SBS6, 20.30-22.20u., onderbroken door reclame.

Beyond the Poseidon Adventure (Irwin Allen, 1979, VS). Overbodig vervolg op rampenfilm. Half gezonken passagiersschip wordt geplunderd. Bordkartonnen personages van Michael Caine, Telly Savalas, Karl Malden, Sally Field, Peter Boyle. ME, 20.30-22.40u. onderbroken door reclame.

The Fuzzy Pink Nightgown (Norman Taurog, 1957, VS). Filmster Jane Russell wordt ontvoerd in romantische klucht. ARD, 1.20-2.45u., zwart-wit, nagesynchroniseerd.

Beertje Sebastiaan: De geheime opdracht (Frank Fehmers, 1990, Nederland). Liefdeloze animatiefilm over strijd van superbeer tegen schurk die tapdansende beren exploiteert. Morgen, Ketnet, 9.00-10.20u.

Running Wild (Duncan McLachlan, 1992, Zuid-Afrika). Fraaie opnamen van Afrikaanse flora en fauna vormen troef van verhaaltje waarin documentairemaakster Brooke Shields een portret probeert te maken van de authentieke natuurbeschermer John Vart. Ook met Martin Sheen. Morgen, BBC2, 12.00-13.30u.

Pony Express (Jerry Hopper, 1953, VS). Doorsnee-western met Charlton Heston als Buffalo Bill en Forrest Tucker als Wild Bill Hickok. Morgen, SBS6, 13.25-15.05u., met reclame.