Selectie Radio

Radio urbania. Verslag van de masterclass die de Algerijnse rai-zanger Khaled gaf in Rotterdam. 747AM, 18.30-19.00u.

Kunststof. Gesprek met de Vlaamse schrijver en filmer Eric de Kuyper. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Na het uitzicht van filosoof Maarten Doorman en een verhaal van Arnon Grunberg een gesprek met Maarten Elzinga, die de Australische dichter Les Murray vertaalde. Tevens de Amerikaanse schrijver Alan Lightman over zijn roman De diagnose en bluesvertolker Ramsay Midwood. 747AM, 22.02-24.00u.

Knetterende letteren. Gerard Groeneveld vertelt over zijn boek Zwaard van de geest waarin hij in gaat op o.a. de uitgave van Mein Kampf in Nederland. Ook Frans Denissen over zijn vertaling van de `onvertaalbare' roman van de Italiaan Carlo Emilio Gadda Die gore klerezooi in de Via Merulana. Morgen, 747AM, 14.30-16.00u.