PSINet gaat richting surseance

Het Amerikaanse PSINet, een grote aanbieder van internetaansluitingen voor bedrijven en beheerder van websites, nadert zijn ondergang. Het bedrijf gaf gisteren aan dat het niet in staat is om op tijd zijn jaarverslag over 2000 af te ronden door `snel veranderende omstandigheden', zonder daarover uit te weiden. PSINet zegt bijna geen geld meer in kas te hebben en dat het mogelijk uitstel van betaling moet aanvragen om te kunnen reorganiseren. De directie zint op verkoop van bedrijfsonderdelen, maar kan niet verzekeren dat er dan genoeg geld overblijft. PSINet, een van de officiële sponsors van Euro2000, heeft wereldwijd ruim 4.000 werknemers in dienst. Het was in 1989 een van de eerste internetaanbieders. Ondanks de grote naamsbekendheid waren de activiteiten echter nooit rendabel.