Man die doorreed is nog zoek

De politie van Groningen hoopt deze week de bestuurder van de auto aan te houden, die afgelopen donderdagavond een fietser aanreed en hem zeshonderd meter onder de auto meesleepte.

Het slachtoffer, een 18-jarige Groninger, bleef bloedend op het wegdek achter. De auto had een bloedspoor getrokken door diverse straten.

De jongen ligt met ernstig hoofdletsel in het ziekenhuis, maar volgens de politie is hij niet in levensgevaar en is zijn toestand nu stabiel.

De politie zette een team van tien rechercheurs op de zaak. Vandaag werd de eigenaar van de rode Ford Escort, een man uit Assen, achterhaald. Dat kon door de verklaringen van tientallen getuigen, die de auto hadden zien rijden en door bestudering van videobeelden van camera's op kruisingen, waarop de auto te zien was. De beelden werden de afgelopen dagen tot in detail bekeken door medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk.

Gebleken is dat de eigenaar van de auto de bewuste avond niet achter het stuur zat. De politie wil alleen kwijt dat de bestuurder een man uit Groningen is. Het rechercheteam is al enkele dagen bezig hem te traceren. ,,We hopen hem deze week te kunnen aanhouden voor verhoor'', aldus de politiewoordvoerder. Volgens hem is sprake van ,,een zeer ernstig feit'', waarvoor poging tot doodslag ten laste kan worden gelegd.

De fietser verleende de auto geen voorrang op de kruising Sint Jansstraat-Schuitendiep.