Chaperon

,,Mijn broer is ook meegekomen.'' Ze gaat naast haar vriendje zitten. Onwennig kijkt hij haar aan. Dit is hun eerste afspraakje en hij weet geen raad met haar begeleider. Ook zij voelt zich niet op haar gemak. Ze frunnikt wat aan haar hoofddoek en schuift nerveus heen en weer.

,,Anders lieten ze me thuis niet gaan.'' Ze raakt hem vluchtig aan en werpt een steelse blik naar haar broer. Maar die geeft geen sjoege. De toon is gezet. Vluchtig contact kan door de beugel. Na een colaatje legt ze haar hand op zijn arm. Ook dat levert geen problemen op.

Na twee colaatjes pakt ze zijn hand. ,,Dat kan niet, Fatima.'' Haar chaperon kijkt haar bestraffend aan. Ze laat haar vriendje los. De grens is getrokken. Hand in hand de eerste keer is te veel. Dat pikt de Soedanese achterban niet.

    • Ad Kooyman