Van Stee direct aan de slag als coach van AZ

Henk van Stee gaat per direct bij AZ aan de slag als hoofdtrainer. De Alkmaarse club bevestigt dat Van Stee nu al Gerard van der Lem opvolgt, die in het weekeinde zijn ontslag indiende na de thuisnederlaag tegen De Graafschap.

AZ besloot verder directeur voetbalzaken Hans van der Zee met onmiddellijke ingang op non-actief te stellen. De werkverhouding tussen de club en de oud-trainer van Sparta was ernstig verstoord.

Van Stee, hoofd opleidingen bij Feyenoord, zou aanvankelijk pas in juli bij AZ in dienst treden. Nu Van der Lem voortijdig is opgestapt, had de club hem eerder nodig. Feyenoord is bereid Van Stee tegen een afkoopsom te laten vertrekken. AZ onderzocht de mogelijkheid iemand uit de eigen technische staf het seizoen te laten afmaken. Assistenten Luc Nijholt en Martin Haar waren kandidaat. De club heeft van die mogelijkheid afgezien.