Duo na ongeluk vervolgd

De twee Maastrichtenaren die zaterdagavond in Berg en Terblijt een verkeersongeluk veroorzaakten waarbij drie jongeren om het leven kwamen, wordt door justitie doodslag ten laste gelegd.

De twee verdachten, een 27-jarige man en een 22-jarige vrouw, zijn op de avond van het ongeluk aangehouden. Ze worden morgen voorgeleid aan de officier van justitie. Van beide verdachten is een bloedproef genomen. De uitslag wordt over enkele dagen verwacht.

Het duo achtervolgde op de Rijksweg van Maastricht naar Valkenburg de auto van de vier jongeren uit Berg en Terblijt. Daarbij raakte de wagen van jongeren van de weg en sloeg met een snelheid van 100 kilometer per uur tegen een boom. Drie van de inzittenden, een 18 en een 19-jarige jongen en een 19-jarig meisje, waren op slag dood. Een 19-jarig meisje raakte ernstig gewond aan nek en benen. Volgens de politie is haar toestand stabiel.

Uit het politieonderzoek blijkt dat de man en de vrouw zich ergerden aan het feit dat de jongeren zich aan de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur hielden. De verdachten dwongen het voertuig van de slachtoffers tot stoppen. De 27-jarige man sloeg de 19-jarige bestuurder. Omdat de man schade aan zijn voertuig zou hebben opgelopen omdat hij plotseling moest remmen, eiste hij dat dat zij hem volgden om de schade te regelen.

De slachtoffers voelden zich volgens de politie bedreigd en reden met hoge snelheid weg. De verdachten zetten daarop de achtervolging in waarbij zij heel dicht op de voor hen rijdende auto reden. Vlak voor Berg en Terblijt kwamen de auto's met elkaar in aanraking, met het ongeval als gevolg. Het onderzoek moet duidelijk maken of de verdachten de auto van de jongeren bewust geramd hebben. Dan is sprake van moord.