Zege Agassi en Venus Williams

Andre Agassi heeft ook het tweede tennistoernooi uit de Masters Series op zijn naam gebracht. Na zijn zege in Indian Wells was hij gisteren in Miami in de finale te sterk voor zijn 23-jarige landgenoot Jan-Michael Gambill, 7-6 6-1 6-0.

Bij de vrouwen won Venus Williams. Ze versloeg in de finale van Jennifer Capriati (4-6, 6-1, 7-6). Williams sloeg acht matchpoints weg, waarna ze zelf in de tiebreak van de derde set toesloeg. Williams stijgt naar de tweede plaats van de WTA-wereldranglijst, zo hoog stond ze nooit.

Agassi stond voor de zesde keer in de finale in Miami, voorheen Key Biscayne. Hij won voor de vierde keer. Het was zijn derde toernooizege dit jaar na de Australian Open en Indian Wells. Op weg naar de finale versloeg Agassi Dent, Prinosil, Haas, Ljubicic en Rafter.