Te koop

Ontstresspillen

Vitelle Burnout Care, een farmaceutisch kruidenproduct in plantaardige vegetarische capsules. Zestig capsules in doordrukstrip voor 49,95 gulden verkrijgbaar bij apotheek, drogist, natuurwinkels en reformhuizen. Info: www.vitelle.nl of (036) 532 02 80.

Was er maar een pil tegen overspannenheid. Tot nu was het vooral een kwestie van rust nemen, ontspannen, praten of een nieuwe levensstijl aannemen. Vitelle komt nu met een kruidencapsule ter ondersteuning van het herstelproces van overmatige stress. Het zou angsten en negatieve gevoelens reguleren, maar ook verminderde weerstand en een slechte conditie opvijzelen. De capsules bevatten onder andere Kava-kava voor de rust, ginseng voor vitaliteit en weerstand en citroenmelisse voor emotionele stress.

Manager Dave Moring heeft een drukke baan bij een ,,supercommercieel bedrijf" en kampt al maanden met prestatiestress. De afgelopen drie weken gebruikte hij de Vitelle pillen volgens de aanwijzingen. ,,Niet smerig", aldus Moring. ,,Ik voel me wel iets beter dan een tijdje geleden, maar of dat nou door die pillen komt. Baat het niet, dan schaadt het niet, zo denk ik erover. Zoiets kan helpen in samenhang met andere maatregelen. Je wordt er in ieder geval niet duf van.'

Spelen én leren

Serie van vier spellen van MB Parker voor kinderen vanaf drie jaar over kleuren, dieren, cijfers, maanden en seizoenen. Vanaf 1 mei verkrijgbaar in de speelgoedzaak of warenhuis vanaf 24,95 gulden. Info bij Hasbro: (030) 280 96 00.

Onlangs lag er naast Bobo en Disneyworld een nieuw blad voor kleine kinderen in de winkel. Een magazine dat als eigenwijs werd aangekondigd en waarmee je `lekker alles zelf kunt leren'. Want dat is leuk. In ieder geval in de VS en Japan, waar kinderen op jonge leeftijd op speelse manier een cursus Frans of Spaans doorworstelen en zelden spelen `over niks'. Volgt Nederland?

MB Parker komt met een serie van vier nieuwe spellen waar je flink veel van kunt leren als kleuter. Op zich niks nieuws, kinderen leerden altijd al tellen van Mens-erger-je-niet en Ganzenbord, maar dit ligt er dikker bovenop. Kinderen vanaf drie jaar leren kleuren en dieren kennen, vanaf vier jaar volgen cijfers en maanden en vanaf vijf jaar de seizoenen. De spellen bestaan allemaal uit basiskaartjes waar bijpassende magneetfiches op `geplakt' kunnen worden, in vier verschillende varianten. Anke Miedema geeft al jaren les aan kleuters. ,,Kinderen zullen er vast wel mee spelen, maar hoe lang? Ik weet uit ervaring dat spelletjes puur gericht op amusement, zoals die bibberende dokter of de modewijzer, veel meer aantrekken. En wat geeft dat? Kinderen leren al zoveel op school, en lol maken met leeftijdgenootjes is ook heel leerzaam.'

Schone zone

Aeropoll, individuele ionisator zo groot als een lucifersdoosje. Om de nek te hangen, zorgt voor schone lucht binnen een straal van vijftig centimeter. Te koop voor de introductieprijs van 315 gulden, exclusief rembourskosten. Info: www.mst-bv.com of (078) 616 39 40.

,,Het haalt mensen met een allergie uit een sociaal isolement', zegt Roberto Terizzi van Micro Surgical Technologies. Dat bedrijf verkoopt in Nederland `de vinding van een Aziatische, een Italiaans en een Amerikaanse arts'. De Aeropoll is een klein apparaatje dat per seconde een miljoen negatieve ionen zou uitstralen. Die zorgen ervoor dat de gebruiker zich bevindt in een schone zone van vijftig centimeter. Dus minder last van tabaksrook, vieze lucht, haren, stof en pollen. ,,Ik hoor van mensen met hooikoorts dat ze zich veel beter voelen omdat ze schone lucht om hun gezicht hebben', zegt Terizzi. Zelf draagt hij het luchtschoonmakertje ook regelmatig. ,,Ik voel me tien jaar jonger, kan me beter concentreren en krijg geen last meer van droge en prikkende ogen als ik achter de computer zit'

    • Renske Schriemer