Opinie

    • Youp van ’t Hek

Supporter

Het gaat niet goed met de hockeyclub Bloemendaal. Sterker nog: de problemen stapelen zich op. In mijn ochtendblad lees ik dat het mede komt door gerommel door betalingen en internationals met een post-olympische depressie. Vooral naar het laatste begrip kan ik lang turen: post-olympische depressie.

Het moet toch niet veel doller worden. Meedoen aan de Olympische Spelen is toch de droom van elke sporter? Je hoort bij de zestien beste hockeyers van het land, krijgt allerlei privileges van de universiteit, meisjes giechelen je naam, andere kakkers kijken je jaloers na, je wint met een hoop mazzel ook nog eens de felbegeerde gouden plak, wordt in eigen land gehuldigd tot een handje van Trix aan toe en wat gebeurt er? Je krijgt een post-olympische depressie! En niet alleen jij? Een aantal spelers kampt met dit syndroom. Wordt het niet tijd voor een werkgroep? Dat een paar wijze vaders, een sportpsycholoog, een tweetal oud-tophockeyers en een gediplomeerd moeder de geestelijk geknakten gaan begeleiden. Ik denk aan wekelijkse sessies, niet verplichte huilmiddagen, kleine praatgroepjes en een geheime website, waarop je je post-olympische emoties kan spuien. En de werkgroep moet ze weer motiveren om gewoon naar een uitwedstrijdje op Kampong, SCHC en Pinoké te gaan. Wilhelmusloze wedstrijden. Het is moeilijk, maar dit soort potjes is de basis van het succes in Athene over vier jaar. Misschien is het een idee om de jongens de sponsorauto te laten houden en er een tijdje een chauffeur bij te leveren. Liefst een vuttende ex-international, zodat de depressieve post-olympiër wat te praten heeft in de file. En dat moet wel over hockey of minimaal een andere sport gaan. Máxima mag nog net, maar geen boeken. Ik denk dat het bondsbestuur vanavond in spoedvergadering bijeen moet komen. Heeft Theo Terlingen tijd? Wil Jan Piet Fokker meedoen? Wat doet Ties Kruize tegenwoordig? Zet ze in. Het is voor een goede zaak. Anders hebben we binnenkort de eerste suïcide. Hockeyer verhangt zich aan zijn eigen gouden medaille! Wandelaar heeft hem gevonden. Wandelde de man daar voor zijn plezier? Nee, hij moest dat van zijn arbeidsafkickbegeleider.

    • Youp van ’t Hek