MENS EN MEDIA: EVA (8)

Fox Kids is de favoriete zender van Eva Dop. Het liefst kijkt ze naar Jim Button. Over een jongen, gevonden in een mandje op zee. Op een eiland wordt hij verzorgd door Mama Watzee. Als het eiland te klein wordt, moet een man met zijn locomotief het veld ruimen. Flint the Timedetective vindt ze ook heel leuk. Over een jongetje dat met zijn vader fossiel geworden is. Een professor wekt ze in het laboratorium weer tot leven. In Dennis the menace loopt het met de vader steeds verkeerd af. Ook leuk. Een keer had de vader van Dennis de bal niet gevangen en kwam die in het bloemperk van de buurman terecht. Die zei toen: de volgende keer sluit ik je op in de garage.

Eva zag vaak een spotje voor Fox Kids Planet. Daar kan je naartoe als je eerst kaartjes koopt. Dan kan je in een gebouw naar liedjes luisteren en optredens kijken. Daar heeft ze nooit bij haar ouders om gevraagd. Wel om Lego en Playmobile, nadat ze de reclame zag. En om poeder waarmee je klei kan maken. En om Ganzenbord. Voor snoep herinnert ze zich het best de spotjes van Haribo. Dan vallen drie hoofden uit een nepsnoepzak naar beneden. Op het laatst valt een heel groot snoepje op het middelste hoofd. Dan denkt ze soms: dat lust ik ook. Eva heeft een dekbed met paarden, sokken en een trui met Snoopy en een pyjama met de 101 Dalmatiërs. En een cavia. Bij haar vader. Daar is ze eens in de week.

Naar Cartoon Network mag Eva bij haar moeder niet kijken. Bij haar vader wel. Het liefst de dierenseries. Cow & chicken bijvoorbeeld. De koe loopt op twee benen. Een keer zaten ze in de bus, mocht Chicken van zijn moeder zijn hoofd niet uit het raam steken. Toen hij het toch deed, waaide zijn snavel eraf! Dat zag er heel raar uit. Ze houdt ook van Courage the cowardly dog. Over een roze hondje dat altijd enge dingen doet. Muriel, zijn baasje, moet hem steeds weer redden. Oliver & co is haar favoriete videofilm. Over een straatkatje dat bij een stel honden op een boot woont. Het katje wordt door een meisje meegenomen en verzorgd. Tot jaloezie van de honden, die het tenslotte terugvinden. Maar het allerleukst vindt Eva toch lezen. Dat is, verklaart ze plechtig, meestal heel erg grappig maar tegelijk heel gewoon.