Magere grappen op 1 april

De kwaliteit van de aprilgrappen was magertjes dit jaar. Wel hoog scoorde de aankondiging van de Nederlandse Golfvereniging. Zweedse wetenschappers hadden gras zodanig genetisch gemanipuleerd, dat het bij windkracht 4 of 5 vanzelf zou omknakken. Maaien zou hierdoor overbodig worden. Golfbanen toonden zich massaal geïnteresseerd.

Ook een persbericht van de virtuele organisatie UnitedSmokers.com kon op grote belangstelling van media en publiek rekenen. Het roken zou 63 procent goedkoper worden door gezamelijke inkoop in Cuba. Algemeen Dagblad meldde daarop dat het ministerie van Financiën geen toestemming zou geven voor de fiscale constructie die de rokersclub hanteerde.

RTL5-sportcommentator Olav Mol meldde gisteren dat formule 1-coureur Verstappen volgend jaar bij Ferrari zou gaan rijden. De Italiaanse renstal was onderdeel van het complot. Fans van Verstappen waren niet te spreken over de grap en bestookten Mol met commentaar.

In Zuidhorn en de omgeving van Hoogezand vond de politie valse aanplakbiljetten van het ministerie van Landbouw, waarin werd gewaarschuwd tegen besmetting met MKZ. Schotse Hooglanders in dit gebied zouden in aanraking zijn gekomen met dieren uit het Veluwegebied. De politie tracht de grappenmakers te achterhalen. Hun wacht een proces-verbaal.