Lijfwachten van Yasser Arafat gearresteerd

Speciale eenheden van het Israëlische leger hebben zaterdag zes Palestijnen, onder wie vijf leden van Yasser Arafats lijfwacht Eenheid 17, opgepakt bij de Palestijnse stad Ramallah op de bezette Westelijke Jordaanoever. De militairen begaven zich daarbij tot woede van de Palestijnen op gebied dat onder volledige controle van het Palestijnse Gezag staat. De VS distantieerden zich gisteren van de Israëlische militaire campagne. ,,We hebben Israël duidelijk opgeroepen zelfbeheersing te betrachten (..) en provocerende acties te vermijden'', aldus een woordvoerder. In Hebron begroeven joodse kolonisten gisteren een 10 maanden oude baby die een week eerder door een Palestijn was doodgeschoten. De ouders wilden haar aanvankelijk boven de aarde houden tot het Israëlische leger een naburige Palestijnse woonwijk had ,,heroverd'', maar zwichtten voor druk van een opperrabbijn.