IMF topman maant ECB

Wanneer de Europese Centrale Bank (ECB) haar rente verlaagt, zal dat zeker bijdragen aan de economische groei in de landen die de euro hanteren. Dit heeft Horst Köhler, directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vandaag in Berlijn aan Duitse parlementariërs gezegd. Het IMF verlaagt zijn raming van de groei in de eurozone. Vermoedelijk komt de nieuwe raming uit op 2,5 procent. Niettemin kan Europa dit jaar voor het eerst in vele jaren harder groeien dan de Verenigde Staten. Köhler ziet voor de VS ook nog wel mogelijkheden voor een verdere verlaging van de rente. De Amerikaanse centrale banken hebben in tegenstelling tot de ECB hun rente al wel verlaagd. De groei in de VS, Azië en Europa neemt dan wel af, zwartkijkerij is niet gerechtvaardigd. ,,We staan niet kort voor een ineenstorting'', aldus de IMF-topman.