Geslaagde operatie Krajicek

Richard Krajicek heeft eind vorige week in Washington een geslaagde operatie aan de elleboog ondergaan. De ingescheurde pees in het gewricht is gehecht. Het herstel zal zo'n vier maanden in beslag nemen. Krajicek moet zich vandaag voor controle melden bij dokter Robert P.Nirschl, een bekend specialist in schouder- en elleboogblessures aan het Arlington Hospital in Arlington, Virgina. De verwachting is dat hij in de loop van de komende week terugkeert naar Nederland.

Manager Kees van Veen weet nog niet of Krajicek komend weekeinde in Den Bosch de wedstrijd in de Davis Cup tussen Nederland en Duitsland zal bijwonen. Evenals in de ontmoeting met Spanje kan captain Tjerk Bogtstra tegen de Duitsers niet over Krajicek beschikken. ,,Of Richard naar Den Bosch komt, hangt af van hoe hij zich voelt en hoe het met zijn arm gaat'', aldus Van Veen. ,,Ik verwacht dat hij donderdag of vrijdag terugkeert in Nederland.''

Krajicek kampt al vijf maanden met een blessure aan de elleboog. Diverse keren moest hij zijn rentree uitstellen. Vorige maand maakte hij aan de zijde van Sjeng Schalken zijn opwachting in het dubbelspel in Indian Wells, maar kreeg weer last van het gewricht. Uit een MRI-scan bleek dat de pees voor een deel was ingescheurd.

De artsen in Indian Wells, die ervaring hebben met honkbalwerperblessures, adviseerden een operatie. Krajicek gaf in eerste instantie de voorkeur aan rust. Toen ook een arts in Miami aandrong op een operatie, besloot hij toch tot een ingreep over te gaan.