Extra drukte op snelwegen in ochtendspits

De ochtendspits op de snelwegen was vanochtend extra druk als gevolg van de aangekondigde spoorstaking, die op het laatste moment werd afgeblazen. De verkeerscentrale TIC turfde tot negen uur zo'n vijftig files, tien meer dan gemiddeld. Het NS-station Rotterdam-Alexander was tijdelijk onbereikbaar door een vechtpartij tussen twee mannen over een flesje bier. Rond acht uur duwde de een de ander van het perron. Het slachtoffer liep een ernstige hoofdwond op en werd naar het ziekenhuis gebracht. De vermoedelijke dader is door de spoorwegpolitie gearresteerd. Tussen Goes en Middelburg reden vanmorgen geen treinen op last van de brandweer. Bij een kledingwasserij in Goes-Zuid op ongeveer 150 meter van het spoor was explosiegevaar ontstaan, nadat chemische stoffen verkeerd waren gemengd. Treinreizigers tussen Roosendaal en Vlissingen werden met bussen vervoerd en liepen een half uur tot een uur vertraging op.