Chepkemei en Roncero in vorm voor Rotterdam

Susan Chepkemei en Fabian Roncero verkeren drie weken voor de marathon van Rotterdam in een uitstekende vorm. De Keniaanse won gisteren in Lissabon een halve marathon in de beste tijd ooit door een vrouw gelopen: 1 uur, 5 minuten en 44 seconden. De Spanjaard Roncero bracht in de 21ste halve marathon van Berlijn het wedstrijdrecord voor het eerst onder het uur: 59 minuten en 52 seconden.

Chepkemei, die een groot deel van het jaar in Maasbree woont, bleef 59 seconden onder de beste wereldprestatie, die met 1.06,43 op naam stond van de Japanse Masako Chiba. Op 21 april moet ze in Rotterdam moeiteloos haar marathontijd van 2.26.39 uit 1999 kunnen verbeteren. Het wereldrecord is met 2.20.43 in handen van haar landgenote Tegla Loroupe, vierde in Lissabon in 1.08.16.