AS Roma loopt uit op Juventus

In de Italiaanse competitie stevent AS Roma rechtstreeks af op de eerste scudetto sinds 1983. De koploper in de Serie A won in eigen stadion met 3-1 van Verona. Topscorer Batistuta scoorde één keer. De vreugde in het Romeinse kamp werd vergroot door de 1-0 nederlaag van stadgenoot Lazio bij AC Milan. Juventus speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Brescia. De achterstand van de `Oude Dame' op AS Roma bedraagt negen punten.

In de Spaanse competitie wonnen Real Madrid en Deportivo hun thuiswedstrijden. Real dankte de 1-0 zege op Numancia aan een treffer van Figo. Deportivo won met 4-2 van Villareal. De Nederlander Makaay scoorde één keer voor Deportivo, dat in tien duels vijf punten moet goedmaken op Real. Barcelona (4-1 winst op Las Palmas) en Valencia (1-0 verlies tegen Espanyol) hebben tien punten minder dan Real.

In de Bundesliga verloor Bayern München op eigen veld met 3-2 van Werder Bremen. Borussia Dortmund behaalde een 4-1 zege bij Kaiserslautern. Bayern heeft nog één punt voorsprong op Dortmund. Schalke verkleinde de achterstand op Bayern tot drie punten. De ploeg van trainer Stevens won met 3-0 bij Leverkusen.

In België verkleinde Club Brugge de achterstand op lijstaanvoerder Anderlecht tot vier punten. Club won met 2-1 bij Sint Truiden. Anderlecht speelde met 3-3 gelijk tegen Moeskroen. De Nederlander Viscaal debuteerde met een treffer voor KV Mechelen. Zijn ploeg won met 3-1 bij Eendracht Aalst en droeg de rode lantaarn over aan Sint-Truiden.

In Engeland stond bij de klassieker Liverpool-Manchester United de eer op het spel. De thuisploeg won met 2-0 van de titelhouder, die zich spaarde voor het duel in de Champions League tegen Bayern München. Gerrard en Fowler scoorden. Liverpool heeft nog 21 punten achterstand op United, dat dertien punten voorsprong heeft op Arsenal.