Selectie Radio

OVT. Na de column van de schrijver en beeldhouwer Jan Wolkers een gesprek met Alexander de Groot van de Universiteit van Leiden over de geschiedenis van de Nederlands-Turkse betrekkingen naar aanleiding van het komend staatsbezoek van de Turkse president Sezer. Verder de Engelse historicus Jonathan Israël over zijn nieuwste boek Radical Enlightenment. En in het tweede uur het slot van een tweeluik over de Engelse dichter Philip Sidney. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Onder meer een debat tussen de hoofdredacteuren Henk Steenhuis van HP/De Tijd en Frits van Exter van Trouw over de vraag of er nog plaats is voor tijdschriften nu kranten met kleurige bijlagen komen waarin alles van nieuws tot leefstijl aan bod komt. Verder een discussie over de vraag of globalisering leidt tot een grotere kloof tussen arm en rijk. 747AM, 13.02-15.00u.

Opium. Gasten zijn actrice Halina Reijn en de Vlaamse dichter, schrijver en filosoof Stefan Hertmans. Radio 1, 19.04-20.00u.

Uit het nieuws. Gesprek met Piet Dankert, onder meer oud-europarlementariër en -staatssecretaris van Europese Zaken. Hij praat over boter en Europa, fraude en politiek. Radio 1, 21.00-22.00u.

Verum, bonum, pulchrum. In dit nieuwe programma met aandacht voor de actuele stand van zaken op het gebied van filosofische, literatuur en religie joodse wijsheid, de vertaling van Het gastmaal van Dante Alighieri en de opmars van de studie filosofie buiten de universiteit. 747AM, 23.02-24.00u.

Nachtlicht. Uitzending staat geheel in het teken van de griezelschrijver Roald Dahl. Veertig gasten onder wie dertig genomineerden voor de Roald Dahlverhalenwedstrijd nuttigen een griezeldiner met o.a. broodjes kwal en goudvissensoep. De vijf winnaars lezen elk uur hun verhaal voor. Radio 1 & 2, 1.04-6.00u.

Route 747. Gast is gevolmachtigd minister en plaatsvervangend ambassadeur van Nederland in New Dehli Rita Rahman die de roman Liefdesgeuren schreef. Verder een reportage over een mbo-school en volwasseneducatie in Purmerend. Maandag, 747AM, 8.35-10.00u.