Bierverkoop door voetbalsupporters

De aanhang van NAC zal vanavond meehelpen met de bierverkoop tijdens de wedstrijd van hun club tegen Fortuna Sittard. Het initiatief daartoe is genomen door de Supportersraad, in samenspraak met het clubbestuur en de cateraar. Voor zover bekend is het de eerste keer in Nederland dat supporters op deze manier meehelpen aan het voorkomen van eventuele ongeregeldheden in het stadion.

De partijen hopen dat met het inschakelen van supporters eventuele problemen eerder worden gesignaleerd, omdat de mensen elkaar kennen en elkaar daardoor sneller aan zullen spreken. Ook wordt een einde gemaakt aan het praktische probleem van personeelstekort, waaraan de cateraar geen einde kon maken.

Het zogenaamde `Avondje NAC' is een begrip in Breda, waarbij het bezoeken van een thuiswedstrijd op zaterdagavond gepaard gaat met het drinken van veel bier. Met name tijdens de zogenaamde `piekmomenten' is het erg druk bij de tappunten.

In eerste instantie zullen vier supporters assisteren bij topdrukte en de rest van de avond op de tribune zitten. Het loon dat ze verdienen wordt grotendeels afgestaan aan de Supportersraad. NAC is blij met het initiatief en hoopt dat de hulp van de supporters problemen in de kiem kan smoren. Als de samenwerking slaagt, zal deze supportershulp structureel worden.