POTTERHOEKJE

Warner Bros sluit vrede met Potter fansites

FILMMAATSCHAPPIJ WARNER BROS zit niet langer achter jonge Potterfans met een website aan. Sterker nog Warner Bros helpt nu jonge fans die een website willen beginnen. Je kunt je sinds kort aanmelden bij de Officiële Harry Potter Webmaster Community (webadres: http://harrypotter.warnerbros.com/webring/webmasterprog.html).

Als je je daar inschrijft, kun je er materiaal, foto's en nieuwtjes voor je website halen.

De filmmaatschappij, die het eerste Potterboek verfilmt, was tot begin deze maand Potter fansite-vijand. En wel zo dat ze over de hele wereld kinderen brieven had gestuurd dat ze hun Potter-fansite moesten sluiten, omdat de namen en plaatjes van Harry Potter eigendom, handelsmerken, van Warner waren. Anders, dreigde Warner, gaan we naar de rechter. Sommige kinderen sloten hun website, maar een Engels meisje van 15, Claire Field, wilde dat niet. Haar vader haalde er advocaten bij, en die wilden wel naar de rechter. Want, zeggen de advocaten, Claire en andere Potterfans met sites willen geen geld verdienen aan hun sites, dus doen ze niks verkeerd. Vorige week werd bekend dat Warner Bros de zaak laat rusten. Claire mag haar site www.harrypotterguide.co.uk houden van Warner omdat ze er geen geld mee wil verdienen.

Potter Party

VOOR MIJN TIENDE verjaardag heb ik een leuke HP party gegeven, mailt Dorien uit de VS ons: Eerst moet je een lijst maken van de klassen die je wilt gaan doen. Dan moet je een activiteit bedenken vooor elke. Voor potions moesten de kinderen dingen zoals ketchup en peper mengen. Dan moest een ander kind het proeven. Voor Herbology hebben we aardappelen versierd. Vooor Defense Against The Dark Arts heb ik spuitflessen gemaakt met soda en azijn. We hebben een Pinata gebruikt voor Care Of Magical Creatures. De pinata was een draak. Als je meer wilt weten kun je me mailen: delfml@home.com

(Eigen nieuws van Dorien, 10, in Amerika, via www.nrc.nl/Potterhoekje)

Stuur je eigen Potternieuws aan Potterhoekje, Paleisstraat 1, 1012 RB AMSTERDAM.