PATÉ VAN AUBERGINE, RODE PAPRIKA EN GEITENKAAS

Het bereiden van dit recept vergt tijd en aandacht. Maak morgen deze vegetarische paté en eet hem op zondag op. Bereiding: snijd de paprika's in de lengte doormidden. Leg ze met de bolle kant, die met olijfolie wordt ingesmeerd onder de ovengrill. In een schaal of op een stuk aluminiumfolie dat op het rooster wordt gelegd. Schuif het rooster iets boven het midden van de oven. Gril de paprika's tot er zwarte plekjes te zien zijn en ze zachter zijn geworden. Haal de paprika's uit de oven en doe ze in een schaal. Laat ze een half uur afgedekt staan. Trek de velletjes van de paprika's. Schil tijdens `de rust' van de paprika's de aubergines in de lengte in dunne plakken. Verwijder de steelaanzet. Koop bij voorkeur kleinere aubergines. In grote exemplaren zit zaad. Kwast de aubergine plakken in met olijfolie. Leg de plakken onder de grill. Draai de plakken om als één kant zacht is. De aubergine plakken kunnen ook in een grillpan worden klaargemaakt. Laat de aubergine plakken afkoelen. Snijd de olijven in plakjes. Meng circa 50 ml olijfolie door de geitenkaas. Breng op smaak met zout en peper. Bekleed een patépot of cakevorm met huishoudfolie. Zorg dat de folie ruim over de randen valt. Bedek de bodem met paprika. Laat de blaadjes gelatine in een kom met water enkele minuten weken. Verwarm de room en los de uitgeknepen gelatine hierin op. Roer dit mengsel door de geitenkaas. Schep ongeveer eenderde van het kaasmengsel op de paprika. Leg hier en daar plakjes olijven en dek deze laag toe met aubergineplakken. Daarop komt weer een laagje paprika, gevolgd door aubergine en kaas en olijven. De laatste laag bestaat uit paprika. Zet deze paté enkele uren in de koelkast om op te stijven. Til de paté met behulp van de huishoudfolie uit de vorm. Gebruik voor het snijden van plakken een scherp mes. Lekker bij dit gerecht: warm Turks/Marokkaans brood.

    • Anne Scheepmaker