In 274 dagen roeiend de Stille Oceaan over

Op 29 juni van het vorig jaar vertrok hij uit Peru en vanochtend kwam hij aan bij de Australische oostkust: de 54-jarige Jim Shekhdar uit Groot-Brittannië is als eerste op eigen houtje de Stille Oceaan overgeroeid. In 274 dagen overbrugde hij meer dan 8.000 mijlen. Strikt genomen heeft hij het net niet gered: ongeveer 30 meter voor de kust bij Brisbane kapseisde zijn boot en moest hij de rest zwemmen, rechtstreeks in de armen van zijn vrouw Jane. Maar de toejuichingen die hem ten deel vielen, waren er niet minder om. Tien keer kwam hij onderweg haaien tegen, maar de bijna-aanvaring met een olietanker was zijn ergste ervaring, vertelde hij vanochtend. Vervelende momenten waren ook toen hij er achter kwam dat hij zijn blikopener had vergeten en toen later zijn gas opraakte.