Berlusconi wil KLM-Alitalia

Als de rechtse oppositie in Italië de verkiezingen wint, zoals de opiniepeilingen voorspellen, zal het nieuwe kabinet als partner voor de luchtvaartmaatschappij Alitalia de voorkeur geven aan KLM of Swissair boven Air France. Dit kondigde Antonio Marzano, woordvoerder voor economische zaken in Forza Italia, de partij van mediamagnaat en oppositieleider Silvio Berlusconi, gisteren aan. Op 13 mei worden in Italië parlementsverkiezingen gehouden. Marzano zei tegen de Corriere della Sera dat zijn partij een aantal grote bezwaren heeft tegen luchtvaartmaatschappij Air France. ,,Het gaat om een overheidsbedrijf, een gegeven dat de toch al moeilijke weg van Alitalia naar privatisering verder compliceert, en verder is het een maatschappij die zich bij zijn verbindingen meer laat leiden door culturele dan economische keuzes. Als wij gaan regeren, zullen we ons oriënteren op KLM of Swissair.''