Aikman opvolger Litjens

Siegfried Aikman volgt crisismanager Paul Litjens aan het einde van het seizoen op als coach van de mannenploeg van hockeyhoofdklasser Kampong. Het bestuur van de Utrechtse omnivereniging heeft gisteren de spelersgroep op de hoogte gesteld van de interne `promotie' van de 41-jarige trainer. Aikman geeft momenteel leiding aan de vrouwen van Kampong, die zicht hebben op deelname aan de play-offs.

De mannenploeg daarentegen verkeert in acute degradatienood, reden waarom trainer-coach Reinoud Wolff, bezig aan zijn derde seizoen in Utrecht, ruim drie weken geleden plaats moest maken voor oud-international Litjens. Onder leiding van het voormalige boegbeeld en strafcornerkanon behaalde Kampong in drie duels vier punten.

Zeven speelronden voor het einde van de reguliere competitie bezet Kampong de voorlaatste plaats op de ranglijst. Het verschil met hekkensluiter Hurley bedraagt slechts één punt. Zondag moet de ploeg op bezoek bij Den Bosch, de nummer drie van de hoofdklasse.

Aikman wordt opgevolgd door Maarten Gehner en rekent op lijfsbehoud voor de mannen. ,,Kampong degradeert niet. Tegen Amsterdam (1-1, red.) kregen ze afgelopen zondag volop kansen, maar vergaten ze te scoren.'' Aikman heeft van de spelers van Kampong inmiddels de toezegging gekregen dat ze bij de club blijven, ook als de zesvoudig landskampioen degradeert naar de overgangsklasse.