Weer Duitse zege

Duitsland is het enige land in Europa dat al zijn WK-kwalificatiewedstrijden nog heeft gewonnen. De Duitsers wonnen gisteren in groep 9 Athene met 4-2 tegen Griekenland. Engeland zegevierde in dezelfde groep met 3-1 tegen Albanië.

Duitsland, dat onder coach Völler aan een sterke reeks bezig is, speelde tegen de Grieken het laatste half uur bij een stand van 2-2 met tien man. Maar nadat Deisler met twee keer geel was weggestuurd maakten Klose en Bode er alsnog 4-2 van. Klose maakt een geweldige start als international van Duitsland door. De spits van Kaiserslautern maakte zaterdag tegen Albanië zijn debuut met de winnende treffer. Duitsland behield gisteren een voorsprong van vijf punten op Engeland.

De Engelsen wonnen gisteren de tweede officiële wedstrijd onder leiding van de Zweed Eriksson. Na zaterdag Finland (2-1) moest nu Albanië er aan geloven. Engeland maakte zijn doelpunten pas in het laatste kwartier. Owen, Scholes en Cole scoorden. Voor Cole was het zijn eerste doelpunt in dertien interlands. Rrakkli scoorde tegen voor de Albanezen.

In groep 2, waarin ook Nederland uitkomt, haalden de Ieren een overwinning op het nietige Andorra. In het mini-stadion van Barcelona kwamen de Ieren na een ruim een half uur aan de leiding door een benutte strafschop van Harte. In de tweede helft bouwden de Ieren de voorsprong met doelpunten van Kilbane en Holland uit naar 3-0. Cyprus en Estland hielden elkaar in Limassol op 2-2. De Estse ploeg van de Nederlandse coach Pijper kwam terug van een 2-0 achterstand.

In groep 5 is Noorwegen na een nederlaag tegen Wit-Rusland zo goed als kansloos voor het WK in Japan en Korea. Caoch Semb heeft zich al bij uitschakeling neergelegd: ,,We kunnen het vergeten. Alleen een overwinning had ons hier geholpen.'' De Noren reikten bij het vorige WK, in Frankrijk, nog tot de achtste finales.

Polen is de verrassende lijstaanvoerder in deze poule. Het land versloeg gisteren op eigen veld Armenië, 4-0. Het betekende de vierde zege in vijf duels voor de ploeg van Iwan en Dudek. Oekraïne verspeelde twee punten bij Wales, 1-1.

In de Zuid-Amerikaanse groep leed Brazilië afgelopen nacht uit tegen Ecuador op bijna drie kilometer hoogte een pijnlijke 1-0 nederlaag. Argentinië rekende eenvoudig af met Venezuela (5-0).