Schiphol aast weer op het Bulderbos

De luchthaven Schiphol is opnieuw een onteigeningsprocedure begonnen om het Bulderbos in handen te krijgen. Vorig jaar mislukte dit. De rechtbank in Haarlem bepaalde toen dat eerst de milieuvergunning voor de aanleg van de vijfde baan definitief moest worden.

Het Bulderbos ligt op de plaats waar de vijfde start- en landingsbaan van Schiphol moet komen. Het bos heeft 350 eigenaren die de grond alleen willen `verkopen' voor een beter milieu. Een aanbod van Schiphol van 40.000 gulden hebben de boseigenaren al meerdere keren afgewezen.

De milieuvergunning waar de rechtbank in Haarlem over sprak, is door de Raad van State deels vernietigd.

Netelenbos heeft na de uitspraak van de Raad van State niet een nieuwe milieuvergunning opgesteld. In plaats daarvan kwam ze met een nieuwe Luchtvaartwet, die nog door de Tweede Kamer moet worden goedgekeurd.

De boseigenaren willen hun Bulderbos niet opgeven zolang de nieuwe Luchtvaartwet op tafel ligt.