`Portugal in extase na lijden'

`Een krankzinning gelijkspel'. `In tien minuten weer tot leven'. `In extase na lijden'. De Portugese kranten prezen het spel van Nederland, maar waren lyrisch over de wederopstanding van de nationale voetbalploeg.

Diário de Notícias sprak van `een krankzinning gelijkspel'. `Tien krankzinnige minuten voldoende voor de Portugezen om een 2-0 nederlaag om te zetten in een gelijkspel dat smaakte als een overwinning', schreef de krant.

Volgens Público was Nederland tachtig minuten de beste ploeg, maar kwam Portugal in de laatste tien minuten weer tot leven. Público: `Nederland was de beste ploeg, maar niet opgewassen tegen de gedaantewisseling van Portugal'.

Het blad Record uit Lissabon kopte vanmorgen: `In extase na lijden'. De krant prees het ,,comfortabele spel'' van Nederland, waarmee ,,de beperkingen van de Portugese ploeg aan het licht kwamen''.