MENS EN MEDIA: SAKHER (7)

De slechteriken doodmaken, dat is samengevat wat Sakher Jalmous zo aantrekkelijk vindt aan Dragonball Z. Slechteriken zijn wezens die de aarde kapot willen maken. En die de goeien willen doden. Dat lukt niet, de goeien winnen altijd. Ook ziet hij graag de Power Rangers Lost Galaxy. Eveneens een strijd op leven en dood tussen goeien en slechten. Zo'n verhaal gaat ongeveer zo: ,,Een keer wou hij dat vliegtuig niet kapot schieten, want er zat een meisje in. Toen werd de baas van dat schip boos, en zei: Schiet of ik maak je dood. Toen wou hij nog steeds niet schieten. Toen kwam er een ander, zei de baas: Maak hem dood. Toen ging-ie `m doodmaken, met z'n voeten en een zwaard.''

Het leuke van Tom & Jerry vindt Sakher, dat de kat door toedoen van de muis steeds op zijn donder krijgt. Zo had de muis een keer een naald gepakt en de kat in z'n billen geprikt. De kat werd rood en opgeblazen, riep `Jaaauuuwt' en vloog in de lucht. Lachen. Maar romantiek vindt hij ook mooi. Hij heeft een video, Zeus en Rozanne. Over een hond en een dolfijn die verliefd op elkaar worden. Op de computer speelt hij Redcat over rekenen. Leuk en ook leerzaam. Of Rayman. Kom je in een land met allemaal monsters. Rayman vecht met kleine bommetjes. En hij deelt vuiststoten uit. Gaat een monster dood, dan zie je z'n ogen opspringen.

Op de tv van zijn broer Ashraf (9) is een Nintendo aangesloten. Het liefst speelt Sakher Gauntlet Legends: slechte mannetjes verslaan met toverspreuken. Die mannetjes hebben lasers, bijlen en pijlen. Je kan er een aanval op inzetten, door er een grote bijl naar te gooien. Dan zijn al die mannetjes in één klap dood. En kan je verder lopen. Naar het volgende level.

Sakher heeft een rode Gameboy, zijn broer een groene. Bij voorkeur speelt hij Pokémon Pinball. Flipperen op je Gameboy; als je scoort gaat ie trillen. Het op een na leukst is Simba. Moet de leeuw alle beestjes doodmaken, door hard te schreeuwen. Sakher heeft ook een Pokémon-pyjama. En samen met zijn broer een map vol Pokémon-kaarten. Maar dat is voorbij. Nu zijn de Dragonball Z-kaarten het helemaal.