Kinderopvang 1

In `Moeders zitten ongewild thuis' (NRC Handelsblad, 20 maart) wordt verteld hoe Sophie van Straten zich ergert aan huisvrouwen die hun kinderen naar de crèche brengen `omdat ze zo nodig moeten boetseren of tekenen'. Zij vindt dat kinderopvang voorbehouden moet zijn aan gezinnen zoals het hare; met ouders die allebei werken. Ongelofelijk. Als je kinderen krijgt, dan weet je toch dat je voor ze zult moeten zorgen ook? En dat dat hoogstwaarschijnlijk gevolgen heeft voor je werk en dus ook voor je inkomen?

Mevrouw Van Straten doet alsof moeders die ervoor gekozen hebben fulltime voor hun kinderen te zorgen daar financieel niets voor hebben moeten inleveren. Die gezinnen leven toch ook op `slechts' één inkomen? En van dat ene inkomen gaat dan ook nog eens belasting af, waarvan onder meer de kinderopvang bekostigd wordt. Belachelijk, dat deze mevrouw stelt dat haar kinderen meer recht op een plek op de crèche hebben dan kinderen van fulltime moeders die af en toe eens wat tijd voor zichzelf nodig hebben.

    • Marjolein de Meijer