HIER & DAAR

Avontuurlijke vakanties

Dia- en videopresentaties over verre oorden, contacten leggen met andere reizigers, informatie over wandelreizen en nog veel meer reisinformatie (gezondheid, geldzaken, veiligheid) is komend weekeinde te halen op de beurs `Avontuur, de andere vakantie' in het Beursgebouw in Eindhoven. Zo zullen De Wereldfietser en Toerclub Woensel ervoor zorgen dat er reizigers aanwezig zijn die vertellen over hun fietsreizen en tips geven hoe je het beste met de fiets op vakantie kunt.

*Avontuur, De Andere Vakantie, Beursgebouw, Lardinoisstr. 8, Eindhoven. Open 31 maart en 1 apr 10-18u. Entree ƒ20. Inl 040-2463626

Wackers Academie

De Wackersacademie voor tekenen, schilderen en beeldhouwen houdt 31 maart en 1 april open huis. Dan is werk van studenten te zien, worden demonstraties en lezingen gegeven en kunnen bezoekers een les bijwonen.

*Wackers Academie, J.M. Coenenstraat 6, Amsterdam. 31 maart en 1 apr van 14-18u.

Schriftelijk aanmelden of per fax 020-6797476.

Drankmisbruik

`Ach vader niet weer', alcohol in de spotprent', luidt de titel van een tentoonstelling in Het Gedestilleerd Museum in Schiedam. Bestrijding van drankmisbruik is al zo'n anderhalve eeuw oud. In de tweede helft van de 19de eeuw werden verhitte discussies gevoerd over drankwetten en accijnsverhogingen. Op de tentoonstelling zijn spotprenten, affiches en pamfletten te zien, maar ook reclame-uitingen en allerlei voorwerpen die met drankbestrijding te maken hebben.

*`Ach vader niet weer', alcohol in de spotprent. Gedestilleerd Museum, Lange Haven 74-76, Schiedam. T/m 10 juni. Inl 010-4261291.

Antiek en oude kunst

In Bussum wordt voor de achtste maal de Van Waes Antiekbeurs gehouden. Veertig antiquairs uit heel Nederland tonen drie dagen hun collectie: schilderijen, klokken, ikonen, zilver, juwelen, 18de en 19de eeuwse meubelen. Bezoekers kunnen bij een deskundige informatie inwinnen over vakkundige restauratie van kunst en antiek.

*Van Waes Antiekbeurs, vr 30 maart t/m zo 1 apr. Open: vr 16-22u, za/zo 11-18u. Locatie 't Spant, Dr. A. Kuyperlaan 3,

Bussum. Entree ƒ15.

Wandelen

Wandelen is op dit moment in de meeste natuurgebieden verboden wegens mkz. Wandelaars die zich vervelen kunnen alvast inspiratie op doen in Amsterdam. Daar organiseert het wandeltijdschrift Op Lemen Voeten voor de 13de maal de Wandelmarkt. De stands worden bemand door reisorganisaties, wandelverenigingen natuurorganisaties, buitensportzaken, eigenaren van kampeerterreinen en andere aanbieders van accommodatie.

*Wandelmarkt zo 1 apr 2001 Beurs van Berlage Damrak 243 Amsterdam Inl 11-17u Entree ƒ9,75

Boekenbeurs

In de Leidse Pieterskerk staan zaterdag en zondag veertig antiquaren uit heel Nederland met hun collectie antiquarische boeken.

*Pieterskerk, Kloksteeg 16, Leiden. Boekenbeurs 31 maart en 1 apr 11-17u