BLADEN

Strictly

Stop met zoeken naar de prins op het witte paard! Nynke van Spiegel maakte een wensenlijstje van de `ideale man' en begreep: die persoon bestaat niet. Haar verlangens worden nu vervuld door vijf types mannen: met elkaar vormen ze de `combiman'. Nu maar hopen dat deze vijf nooit dwarsliggen en daardoor de strakke weekplanning van Van Spiegel in de war schoppen. Schoppen komt ook voor in het verhaal over twee vrouwen van 25 en twee meisjes van 15, die aan Muay Thai (spreek uit als moei thai) doen. Bij deze vechtsport worden handen, ellebogen, knieën en voeten gebruikt om de tegenstander k.o. te slaan. Zo'n 100 Nederlandse meiden beoefenen de sport op wedstrijdniveau (tegen 500 mannen). Voor drukbezette Strictly-lezers een vergelijkend warenonderzoek naar prefab-voedsel. Helaas is de vormgever van deze pagina zo creatief te werk gegaan dat de bijbehorende teksten nauwelijks te lezen zijn.

*Strictly Magazine ƒ6,95

Residence

Het lentenummer van Residence is lekker dik en niet alleen door de advertenties. In de rubriek Interieur een bijzonder huis aan het Gardameer, gebouwd door twee jonge Italiaanse architecten. Van buiten veel wit en nachtblauw. Binnen overheersen zachte maar zonnige kleuren. Intrigerend is de `lappool', baantjes trekken in een smal zwembad dat de hele breedte van het huis beslaat. Het volgende interieur is een witte zolderverdieping in een oud gebouw in Stockholm. De nieuwe bewoonster vond onder de formica en schotjes een schouw en een dakraam. Het sprookje gaat verder: na het weghalen van tapijttegels kwam er een terracottavloer uit 1915 tevoorschijn. In de rubriek Gastronomie veel recepten om van te watertanden. Langoustines, salade van krieltjes en Thaise kruidensoep, alles te bereiden met verse kruiden.

*Residence april 2001 ƒ12,95

Elle Eten

De kreet `... van focaccia tot saffraanbrioche' deed beslissen tot de koop van Elle Eten. Niets is lekkerder dan de geur van versgebakken brood. Op de pagina's echter ogen de broden niet aanlokkelijk. Gauw verder bladeren: een messentest, crèpes (ook te flets). Dan maar door naar de receptenrubriek: de tastebuds worden geen moment gekieteld, wat is dit? Nog even terugbladeren en alles valt op zijn plaats. Er zitten gewoon veel te veel rose plaatjes in dit nummer. Volgende keer beter.

*Elle Eten Voorjaar 2001 ƒ9,95

Men's Health

Wie een uur voor het boarden op het vliegveld nog wat eet en drinkt, stimuleert de algehele bloedsomloop en vermindert de kans op hoofdpijn tijdens het vliegen. Verder leven hardlopers langer dan mensen die niet hardlopen en maakt wandelen de man potenter. Afvallen en stoppen met roken en drinken verkleint de kans op impotentie nog meer. Gezond eten, niet roken, op je gewicht letten en blijven sporten; dat moeten vooral mensen doen die lijden aan `erfelijke kaalheid'. Anders lopen ze het risico op: hoge bloeddruk, aderverkalking, overgewicht en diabetes. Ten slotte moet de man die gezond wil blijven walnoten eten, magnesiummalaat slikken en flossen. Regelmatig stoken, flossen en tandenpoetsen beschermt het hart. Al deze feiten zouden volgens Men's Health blijken uit onderzoek.

*Men's Health ƒ9,95

Man

Mode: zwembroek met in strass de naam van het label en Snow

Bleach-broeken in de zomer. Trillen op de Power Plate gaat het helemaal worden in fitness land en nieuw op popmuziekgebied is de New Acoustiscs Movement. Nederlandse ontwerpers bouwden een aantal schitterende houtkachels en hét restaurant is De Kas in Amsterdam. De wereld van Man is divers en hedonistisch. De modellen ogen strak en jong zonder nadruk op sportiviteit. Bij de modeserie Active Suits hangen de modellen op de bank voor de tv, met afstandsbediening en voor pasgehuwden wordt een badjas aanbevolen met copulerende paartjes.

*Man ƒ12,50

Gardens

De tuinspecial van Residence is verzelfstandigd, meldt het hoofdredactioneel voorwoord. Een telefoontje naar de uitgever leert dat `het blad nu apart in de markt staat' en niet meer (gratis) bij Residence wordt verspreid. Een reden om `Nieuw' op de voorpagina te zetten. Het tijdschrift, dat zichzelf bestempelt als `het meest exclusieve tuinmagazine van Nederland', is 106 pagina's dik. Het bevat de gebruikelijke rubriekjes: tuinboeken, gereedschappen, een groenagenda. Aardig is de fotoreportage in de wilde en exotische tuin van tuinarchitect Han Njio in Limburg. In de rubriek Groene Vingers vertellen drie eigenzinnige kweeksters (Rita van der Zalm, Simone Kabbes en Heilien Tonckens) over hun favoriete planten.

*Gardens Voorjaar 2001 ƒ9,95, samen met Residence ƒ17,95

De Tuin

Op de voorpagina van De Tuin prijkt ook het woord Exclusief, maar dit tuinblad maakt die titel veel beter waar. Mooie vormgeving, mooi drukwerk en aanzienlijk dikker (156 pagina's), gevuld met informatieve en onderhoudende verhalen. Over historische buitenplaatsen, de Nederlandse bloembollenproductie, de ploeterende nonnen van Kylemore Abbey in Ierland en over onze `eigen' tuinarchitecte Mien Ruys (1904-1999). Prachtige foto's ondersteunen de verhalen. In de Groenwijzer de beste kwekers van Nederland en België. En tot slot in de Groenkalender een heel jaar tuinevenementen.

*De Tuin Voorjaar 2001 ƒ14,95