BANANEN EN TAPIOCA IN KOKOSMELK

Tapiocapudding was een van mijn favoriete zoetigheden toen ik een klein kind was. Mijn moeder maakte vrijwel iedere avond een nagerecht, en deze pudding was niet alleen voordelig, maar ook heel snel klaar. Onlangs zag ik tijdens het boodschappen doen tapiocakorrels en dat bracht warme herinneringen boven. Ik stopte het pakje onmiddellijk in mijn boodschappenkar en eenmaal thuis dook ik de kookboeken in.

Dit oosterse recept is een heerlijke manier om tapioca te verwerken en is verslavend voor jong en oud. U kunt dit toetje desgewenst van tevoren maken en later op een laag vuur al roerend opwarmen.

Pel de bananen, snijd ze overdwars in drie stukken en doe ze in een grote kom. Giet er zo veel koud water over dat ze onderstaan en schep er theelepel zout door. Zet weg.

Doe de 7,5 deciliter water in een pan en breng op een hoog vuur aan de kook. Voeg de tapioca toe, draai het vuur laag en laat onder af en toe omscheppen circa 10 minuten zachtjes koken tot de korrels doorschijnend zijn. Schep er de suiker en de overgebleven 1 theelepel zout door en laat al roerend verhitten tot de suiker opgelost is.

Schep er het maïzenapapje door en laat 2 tot 3 minuten koken tot het mengsel gebonden is. Giet de bananen af en doe ze in de pan. Giet er de kokosmelk over, schep voorzichtig om en laat alles circa 5 minuten zachtjes koken, waarbij u af en toe losjes omschept, tot de bananen gaar maar nog stevig zijn.

Neem de pan van het vuur en verdeel de bananen en de tapioca met de saus over individuele dessertkommen. Serveer heet of warm.

    • Kim Maclean