MENS EN MEDIA: LUNA (6 JAAR)

Luna Gerritsen kijkt sinds haar derde tv. Tegenwoordig altijd als ze uit school komt. Alles Kits vindt ze leuk. En ze kijkt graag naar Sesamstraat en Villa Achterwerk, vooral in het weekeinde. Favoriete presentatoren: Van Rossem, Van Oorschot en Roos van Villa. Klokhuis bevalt haar ook goed. En een filmpje dat soms na het Jeugdjournaal komt: De Bal. Op KetNet kijkt ze graag naar Samson & Gert. Samson is die pratende hond. In het dorp waar hij woont is een burgemeester. En er is Janine. Die werkt in een winkeltje met levensmiddelen. Een enkele keer ziet ze Pokémon of Dragonball Z, als haar ouders nog slapen. Op de video het liefst ET, Bambi en een Sealife-film over echte dolfijnen.

Op de pc van haar vader speelt ze graag De Paardenstal. Daarmee kan je paarden verzorgen, voer geven, de stal schoonmaken of hooi in het hok doen. Het spel heeft ook kleurplaten. Een hart bijvoorbeeld, met een heel mooi groot paard. Je hebt ook het kammetjesspel. Dan zegt een Nederlandse stem waar op het paard je kammetjes moet aanbrengen. Luna heeft ook een computerspel met alles over dieren op de Noordpool. Je kan daarmee verstoppertje doen, een zeehondje kan visjes vangen. Of puzzelen met de kaart van IJsland. Is die klaar, dan komen er allemaal beestjes tevoorschijn die een liedje zingen. En ze heeft een spel over sprookjes, maar dat is kapot.

Op de PlayStation speelt ze Crock: je bent een krokodilletje en je moet parels zoeken. Daarmee haal je punten. Heb je ze allemaal, dan kom je in een ander level. Daar zijn allemaal lieverdjes en een hele stomme baas. De baas pakt die lieverdjes en doet ze in een kooi. Dan moet je de sleuteltjes van die kooi vinden. En zo maar door. Luna heeft een roze Gameboy, haar broer Joy (8) een doorzichtige. Ze heeft hem gekregen toen ze vijf was. Voor op de achterbank als ze met vakantie gaan. Vroeger speelde ze vaak Ratjetoe. Nu het liefst Warioland, het boze broertje van Mario. Boos, omdat het geld van de speler is gestolen. Er moeten twintig zakken met geld worden gevonden; in elk level een. Nog altijd heeft Luna, in tegenstelling tot Joy, het twintigste level niet gehaald.