Brand bij slachterij opgeëist

Het Dierenbevrijdingsfront (DBF) zegt verantwoordelijk te zijn voor de brand, afgelopen zondag, bij de varkensslachterij Dumeco in Boxtel. DBF heeft de claim neergelegd in een brief aan het actieblad Ravage. Door de brand, die het Brabantse bedrijf gedeeltelijk is de as legde, ontstond een schade van vele tientallen miljoenen guldens.

Volgens het Dierenbevrijdingsfront hebben actievoerders met molotovcocktails drie vrachtwagens bij Dumeco in brand gestoken. De politie stelde eerder deze week vast dat de brand waarschijnlijk in een truck is ontstaan. Ze vond ook een geopende jerrycan. De politie wil niet reageren op de claim van het Dierenbevrijdingsfront.

Eerder maakte de politie bekend dat het onderzoek naar de oorzaak van de brand vermoedelijk dagen gaat duren.

Het Dierenbevrijdingsfront claimde vorig jaar twee keer betrokken te zijn geweest bij een actie tegen een bedrijf dat werkt met vee of vlees. In februari eiste het de aanslag op tegen een veetransportbedrijf in Heino, waarbij door brand drie vrachtwagens werden vernield en vier andere wagens aanzienlijke schade opliepen.

Ook claimde DFB de brandstichting bij het Belgische vleestransportbedrijf Eurovlees, in april 2000. De schade bedroeg toen zo'n 1,5 miljoen gulden.