Blessure Haas aan vooravond Davis-Cupduel

Tommy Haas doet volgende week mogelijk niet mee in het Davis-Cupduel tegen Nederland. De Duitser gaf gisteren op, in de achtste finales van het tennistoernooi van Miami. Haas heeft last van een voetblessure en denkt ,,zeven tot tien'' dagen nodig te hebben om te herstellen. Het kwartfinaleduel in Den Bosch begint volgende week vrijdag. ,,Dit is een catastrofe'', voorzag Davis-Cupcaptain Carl-Uwe Steeb. Haas werd eerder op de dag, samen met Nicolas Kiefer, David Prinosil en Jens Knippschild, opgeroepen door Steeb. Knippschild vervangt Marc Goellner, die afviel wegens zijn matige vorm. Nederland verloor alle zes voorgaande Davis-Cupontmoetingen tegen Duitsland, de laatste keer vorig jaar in Leipzig met 4-1. Nederland mist kopman Richard Krajicek, die worstelt met een slepende blessure aan de elleboog.