Twee F-15C's verdwenen

Slecht weer blijft het zoeken hinderen naar twee Amerikaanse militaire vliegtuigen, die gisteren tijdens een laagvliegoefening in Schotland verdwenen.

De twee F-15C Eagle-onderscheppingsjagers waren gestationeerd op de Amerikaanse luchtmachtbasis in Lakenheath in het Britse graafschap Suffolk. De twee piloten hebben sinds gistermiddag geen contact meer gemaakt.

Aangenomen wordt dat ze in het Cairngorm-gebergte in Noord-Schotland zijn neergestort, mogelijk nadat ze elkaar in een sneeuwstorm hebben geraakt. Een ooggetuige zei de twee vliegtuigen op extreem lage hoogte te hebben zien overkomen, waarna ze in een sneeuwstorm verdwenen.

Een Britse woordvoerder op Lakenheath noemt de verdwijning een raadsel, omdat de F-15C's en de schietstoelen automatische radiobakens hebben die redders de weg kunnen wijzen. Infraroodfoto's, die vannacht zijn genomen, leverden niets op.