Christelijk protest tegen theaterduo

De gezamenlijke fractie van SGP, RPF en GPV in de gemeenteraad van Zwijndrecht wil dat een voorstelling van het theaterduo de Bloeiende Maagden op 27 april wordt afgelast. Raadslid M. Schenkel noemt de opvoering godslasterlijk en in tegenspraak met de bijbel. De titel van het stuk is Vergeef ze, ze weten niet wat ze doen, woorden die Jezus zou hebben gesproken toen hij aan het kruis werd genageld. De politieke partijen hebben kerkgenootschappen in Zwijndrecht verzocht om steun bij het protest tegen de voorstelling. In oktober vorig jaar overstelpten christenen en kerkgemeenten een theater in het nabijgelegen Hendrik-Ido-Ambacht met boze brieven en telefoontjes over dezelfde voorstelling van de `maagden' Minou Bosua en Ingrid Wender, die een mengeling van cabaret en toneel brengen.