Waar ligt Kairo nu precies?

Ton Ojer vindt het wel `een bak'. ,,Lachen toch?'', giert hij door de telefoon. Ojer is 46 jaar en trainer van het eerste elftal van DCG uit Amsterdam. Al elf jaar is hij verbonden aan de voetbalclub die uitkomt in de eerste klasse. ,,DCG zit in mijn hart'', zegt hij. ,,Echt waar.'' Maar voor een half miljoen gulden is hij natuurlijk wel meteen weg weg. ,,Voor wat minder trouwens ook wel hoor, hahaha.''

Ojer zou in de belangstelling staan van Olympic Cairo, een profclub uit Egypte, meldde De Telegraaf vanochtend. Ojer heeft het gelezen, vond het ,,heel erg geinig, toch?'', noemt het ,,allemaal nog wat prematuur, maar helemaal onwaar is het niet''.

De Egyptische club komt in april naar Nederland voor een trainingskamp. Via een Egyptenaar die in Nederland woont en Ojer kent, is de trainer samen met enkele anderen benaderd om dat trainingskamp voor te bereiden. Volgens Ojer bestaat er tevredenheid over wat hij en zijn collega's tot nog toe hebben geregeld. Olympic zou als gevolg daarvan Ojer ook nader zijn gaan volgen als trainer. Goede berichten over hem zouden Kairo hebben bereikt.

Heeft u al rechtstreeks contact gehad met Olympic Cairo?

Ojer: ,,Nee, tot nu toe gaat alles nog via een tussenpersoon. Momenteel is er nog weinig echt concreet. Midden april komt Olympic naar Nederland. Dan zullen er misschien gesprekken tussen mij en de club plaatsvinden. Dan zou het opeens allemaal wel eens heel erg snel kunnen gaan.''

Wat weet u van de club en het Egyptische voetbal?

,,Van de club weet ik helemaal niks. Eerlijk gezegd weet ik ook niet eens waar Kairo precies ligt. Egypte trouwens ook niet. Ik ben ooit op Mallorca geweest. En wat het voetbal in Egypte betreft: het schijn dat ze met elf tegen elf spelen. Ja, echt waar, hahaha.''

Maar mocht de club u willen, dan zou u gaan?

,,Ja, dan ben ik meteen weg. De Telegraaf meldde dat ik een half miljoen zou eisen. Dat heb ik wel gezegd, maar het was een grap. Voor minder zou ik het ook doen. Het zou toch een prachtig avontuur zijn, niet?''