Saoediërs spreken ban uit over Pokémon

In Saoedi-Arabië is een banvloek uitgesproken over Pokémon. De Pokémonmonsters hebben bezit genomen van de geest van de Saoedische kinderen, en hen op het spoor gezet van zionisme en gokspel, zo heeft de hoogste islamitische autoriteit in het land gisteren bepaald. Schoolkinderen werden gemaand thuis hun Pokémonspullen te gaan vernietigen.

Volgens het Hoge Comité voor Wetenschappelijk Onderzoek en Islamitische Wet is in Pokémonvideospelletjes en de op Pokémonkaarten de Davidster te vinden, ,,en die is, zoals iedereen weet, verbonden met internationaal zionisme''. Ook andere volgens de Saoedische geestelijkheid foute symbolen zijn er afgebeeld, zoals ,,kruisen, die heilig zijn voor christenen, driehoeken die voor de vrijmetselaars belangrijk zijn en symbolen van het Japanse shintoïsme, dat is gebaseerd op het geloof in meer dan één god''. In het uiterst conservatieve Saoedi-Arabië is elke godsdienstuiting behalve die van de sunnitische islam streng verboden.

Nintendo, het Japanse bedrijf dat de Pokémonmonsters heeft voortgebracht, ontkende vanochtend dat religieuze symbolen zijn afgebeeld op de onderdelen van het spel. Het zou de zaak onderzoeken.