Geweld en arrestaties na afloop voetbalduel

Twee spelers van amateurclub Dosko uit Bergen op Zoom zijn zaterdag gearresteerd wegens geweldpleging tegen voetballers van tegenstander SKNWK uit Nieuwerkerk. Aanleiding voor het gewelddadige gedrag was een omstreden doelpunt van SKNWK aan het einde van de wedstrijd, waardoor de gasten met 3-2 wonnen. Daarop werd de scheidsrechter bedreigd, die de wedstrijd toch liet uitspelen.

Na afloop van het duel ging een aantal spelers van de thuisploeg naar de kleedkamer van de tegenstander en deelde rake klappen uit aan enkele spelers van SKNWK, aldus voorzitter Arnold Schiettekatte. Daarbij liepen vier Nieuwerkerkers verwondingen op, onder meer een kapotte neus en snij- en schaafwonden. De politie heeft twee spelers van Dosko gearresteerd en overweegt nog meer spelers en ook enkele aanhangers van de thuisclub aan te houden.

,,Ik ben kapot van het voorval. Bij ons is zoiets nog nooit gebeurd. Het geeft de vereniging een slechte naam en dat maak je niet snel ongedaan'', aldus Peter Wiercks, voorzitter van Dosko. Het bestuur van de club beraadt zich morgenavond over eventuele maatregelen tegen de spelers in kwestie. ,,Als blijkt dat ze zich hebben misdragen, royeren we hen. Komt de onderste steen niet boven tafel, dan overweeg ik het hele elftal te schorsen.''

Voorzitter Schiettekatte van SKNWK vergadert vanavond met het bestuur over eventuele maatregelen. Morgen overlegt de club met de KNVB. De voorzitter looft de elftalleider van Dosko die zijn spelers in bedwang probeerde te houden tijdens de vechtpartij.