Bonnen succes bij scholieren

Zeventig procent van de leerlingen op have en vwo die het vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) volgen, ging het schooljaar 1999/2000 met CKV-bonnen naar films, voorstellingen, concerten, tentoonstellingen of exposities. De bonnen hebben een waarde van vijftig gulden. Ruim 57.000 havo/vwo-leerlingen hebben voor meer dan twee miljoen gulden besteed aan de culturele kassa's, dat is 51 procent van het CKV-bonnenbudget. De staatssecretarissen Adelmund en Van der Ploeg van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCenW) vinden dit een goed begin. Zij stimuleren verdere groei via een servicebureau bij de stichting Cultureel Jongeren Paspoort (CJP) en met theatervoorstellingen die speciaal geschikt zijn voor vmbo-leerlingen. Dat schrijven zij in een brief aan de Tweede Kamer.