Selectie Radio

OVT. Na de column van historicus H.W. von der Dunk o.a. aandacht voor de mond- en klauwzeer-epidemie en de geschiedenis van de veeartsenijkunde in Nederland. In het tweede uur het eerste deel van een tweeluik over de in de 16de eeuw overleden dichter, diplomaat en strijder Philip Sidney. Radio 1, 10.04-12.00u.

Radio 1-Journaal. De minister van Binnenlandse Zaken Klaas de Vries praat over de armoede in de collectieve sector, de paarse coalitie en de nasleep van de vuurwerkramp in Enschede. Radio 1, 13.30-14.00u.

Volgspot. Live-optredens van de muziekgroep Flairck en zanger Paul de Graaf en een gesprek met cabaretier en oud-leraar wis- en natuurkunde Reinder van der Naalt die sinds hij in 1990 het Amsterdams Kleinkunst Festival won, vijf theaterprogramma's heeft gemaakt. Radio 2, 23.00-1.00u.

Uit het nieuws. Gesprek met kunstenares Marte Röling (Amsterdam, 1940), bekend van onder meer haar portretten van koningin Beatrix, haar kunststof versieringen op openbare gebouwen en de Starfighter die ze in 1989 van het ministerie van Defensie in bruikleen kreeg en die momenteel in haar `achtertuin' staat opgesteld. Radio 1, 20.04-21.00u.

Ophef & vertier. Onder meer aandacht voor de nieuwe roman van thrillerschrijver René Appel Zinloos en het 20-jarige bestaan van het orkest Nieuw Ensemble. Verder een gesprek met tekstschrijver Ivo de Wijs over een bloemlezing van zijn teksten met de titel Het gaat goed met Nederland. Maandag, Radio 5, 14.00-16.00u.